De huid is het grootste orgaan van het lichaam.

 

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Welke functies heeft onze huid en hoe houden we onze huid gezond?

De totale oppervlakte van de huid is 1,5 tot 2 m2 en de huid bestaat uit drie lagen.

De Opperhuid

Dit is het buitenste laagje van de huid. Het bestaat voor het grootste deel uit hoorncellen, die voortdurend worden vernieuwd vanuit de onderste laag van de opperhuid. Vanuit de onderste laag van de opperhuid worden nieuwe cellen aangemaakt die constant verder omhoog zullen schuiven. Zo ontstaat huidvernieuwing. De cellen die eenmaal het oppervlak bereikt hebben, zijn ‘dode’ huidcellen. Gebruik 2x per week een scrub om deze ‘dode’ huidcellen van de huid te verwijderen, zo helpt u uw huid aan constante vernieuwing.

De Lederhuid

Onder de opperhuid ligt de lederhuid. Deze laag bestaat uit een stevige constructie van bindweefsel. De lederhuid is qua inhoud afwisselender dan de opperhuid. Hier bevinden zich de lymfevaten, die afvalstoffen afvoeren,  de zenuwen, die zorgen voor het tastgevoel, de pijngeleiding en het temperatuurgevoel. Ook de bloedvaten bevinden zich in de lederhuid. De bloedvaten spelen een belangrijke rol in de temperatuurregeling van het lichaam. Door verwijding van de bloedvaten kan extra warmte naar buiten worden afgegeven om ons lichaam warm te houden, zoals in koudere periodes. Door vernauwing van de bloedvaten kan de afgifte van warmte worden beperkt, zodat geen kostbare energie verloren gaat, zoals bij warmere periodes. Dit is een zeer mooi werkend systeem dat de voedsel- en zuurstofvoorziening in de gehele lederhuid en de onderste lagen van de opperhuid exact regelt.

Het onderhuids bindweefsel

Onder de Lederhuid ligt het onderhuids bindweefsel. Dit bindweefsel vormt de scheiding tussen de huid en de spieren, pezen in ons lichaam. Het beschermt onze onderliggende organen, geeft veerkracht van de huid en geeft ons lichaam vorm. Het bestaat vooral uit vet, bindweefselschotten en bloedvaten. Het vet zorgt voor extra isolatie van het lichaam. Tevens is het ook een bron van energie in tijden van kou.Wat kunnen wij naast goede huidverbeteringsproducten en doelgerichte behandelingen nog meer doen om onze huid gezond te houden?

Nutricosmetics van Laviesage. Dit zijn voedingssupplementen in de vorm van dranken en/of tabletten. De producten van Laviesage Nutricosmetics geven de huid en de binnenste organen extra voeding door middel van vitamines en mineralen. De producten zijn natuurlijk geproduceerd zodat ons lichaam de vitaminen en mineralen herkend. Zo kan onze huid voor de volle 100% van Laviesage Nutricosmetics profiteren.

Zoals Laviesage Nutricosmetics zelf uitspreekt: “een volstrekt uniek concept. We hebben een complete lijn van Nutricosmetics ontwikkeld om de huid van binnenuit te onderhouden. Een resultaatgerichte, efficiënte en directe aanpak is mogelijk door het gebruik van hoogwaardige voedingsstoffen met als doel huidverzorging van binnenuit. Laviesagie selecteert indien mogelijk en beschikbaar, uitsluitend natuurlijke ingrediënten en huid specifieke voedingsstoffen met voldoende dosering zodat de huid optimaal profiteert van het gebruik.”
 
Nieuwsgierig geworden naar onze producten van Laviesage Nutricosmetics? Graag nemen wij de tijd voor u om het juiste product van Laviesage Nutricosmetics te adviseren!
Neem vrijblijvend contact met ons op.