Een goede reiniging is één van de belangrijkste stappen in huidverbetering!


Wist u dat het dagelijks reinigen van uw huid één van de belangrijkste stappen is in huidverbetering?
 

Waarom reinig ik mijn huid?

Het reinigen van uw huid is één van de belangrijkste stappen in huidverbetering. Een goede basis reiniging bestaat uit een cleansing milk (of gel) i.c.m. een cleansing lotion. Reinigt u uw huid niet, dan blijft er een laagje op uw huid liggen. Dit laagje bestaat uit talg en ‘vuil’. De werkstoffen in een crème en/of serums kunnen niet door het “vuile laagje” op uw huid dringen. Zonder een goede reiniging kan uw crème veel minder goed zijn werk doen en zult u niet het maximale resultaat met een crème bereiken.
 

Op welke leeftijd kan ik beginnen met het reinigen van mijn huid?

Reinig uw huid wanneer u begint met gebruiken van make-up. Het maakt niet uit of iemand 11 jaar of 18 jaar is. Gebruikt u geen make-up dan is het belangrijk rond de pubertijd al te starten met een reiniging. Door veranderingen in hormonen veranderd uw huid ook. De huid kan wat vetter of juist droger worden, hierdoor kunnen onzuiverheden gaan ontstaan. Om uw huid zo schoon mogelijk te houden en om onzuiverheden te voorkomen, is het belangrijk om uw huid te reinigen.
 

Hoe vaak moet ik mijn huid reinigen?

Twee keer per dag. Zowel in de ochtend als in de avond.
Overdag komt er veel vuil op de huid te liggen, voordat u een créme aanbrengt zal dit vuil van de huid vewijdert moeten worden, zodat de créme goed zijn werk kan doen.
In de nacht hersteld uw huid, dit betekent dat uw huid gedurende de nacht aan het werk is en ook bezig is om talg te produceren. Talg blijft op de huid liggen, daarom is het belangrijk om ook in de ochtend uw huid schoon te maken.
 

Waarom gebruik ik een lotion?

Het gebruik van een lotion of tonic na de reiniging is noodzakelijk. Een lotion verwijdert de laatste restjes van het reinigingsproduct, verfrist, herstelt , neutraliseerd de PH waarde en verwijderd schadelijke stoffen die in het water zitten zoals; chloor, kalk en roest. Deze stoffen kunnen de huid gaan uitdrogen en irriteren.
 

Tips voor een goede reiniging:

  • Was uw handen voordat u uw gezicht reinigt.
  • Gebruik lauwwarm water, warm/heet water droogt de huid teveel uit!
  • Masseer het reinigingsproduct goed in en verwijder het product goed van de huid.
  • Gebruik voor het verwijderen van oogmake-up een speciale oogmake-up remover.
  • De zogenaamde reinigingsdoekjes zijn erg handig maar niet geschikt voor de huid. Ze reinigen alleen oppervlakkig en drogen de huid sterk uit.
  • Gebruik 1 à 2 keer per week een peeling. Hiermee verwijdert u dode huidcellen en uw huid is weer zacht en stralend.
 
Heeft u vragen over het reinigen van uw huid en/of over dit blog? Neem vrijblijvend contact op met onze specialistes.