Uw huid weerspiegelt de conditie van uw gezondheid

Geregeld vragen klanten aan onze specialistes of het aanbrengen van een crème wel effect heeft. Het zit immers toch in de genen of we rimpels krijgen of niet? Het feit is dat slechts 10% genetisch bepaald is. Dit betekent dat we 90% zelf in de hand hebben en dat we met onze levensstijl wel degelijk een verschil kunnen maken voor onze huid. Voeding maar ook (teveel) suikers, roken, (teveel) alcohol, veel zonnebaden, ouderdom en stress spelen allemaal mee in hoe onze huid eruit ziet.
 

Collageen

Suikers breken collageen sneller af. Collageen is een eiwit en is aanwezig in onze huid. Het houdt onze huid sterk en de lijnen en contouren strak. Naarmate we ouder worden is er minder collageen aanwezig in onze huid. Vitamine C is zeer belangrijk voor de collageenaanmaak. Roken (nicotine) breekt vitamine C af. Alcohol droogt je lichaam uit met als gevolg dat je huid ‘vocht’ tekort komt. Veel zonnebaden geeft een vergrootte kans op DNA beschadiging. Tevens breekt UV-straling de elastinevezels, die de huid soepelheid en veerkracht geven, af. Wanneer het afbreken groter is dan de aanmaak wordt de huid slapper. Door stress heeft de huid een vertraagde cel vernieuwing. Een vertraagde cel vernieuwing veroorzaakt een ‘doffe’ huid.


Iedere huid is anders

Het gebruik van de juiste huidverbeteringsproducten en geregeld een bezoek aan een schoonheidsspecialist zijn zeer belangrijk. Laat u hierbij goed adviseren door een specialist die verstand heeft van de huid en uw huid goed en zorgvuldig bekijkt voordat zij een advies geven. Iedere huid is anders en heeft specifieke verzorging nodig.
 

Totaalconcept voor uw huid

Loox. Beauty Fashion werkt met een totaalconcept om uw huid van binnenuit te voeden maar ook van buitenaf. Onze Laviesage nutricosmetics kunnen ontbrekende stoffen aanvullen in uw huid van binnenuit. Daarnaast werken wij van buitenaf met hoog gedoseerde en betrouwbare producten die uw huid voeden met o.a. vitamines en hyaluronzuur (krachtige vochtbinders).
 

Met deze 6 tips kunt u uw huid al laten stralen.

Met een aantal richtlijnen/tips kunnen we er dus voor zorgen onze huid zo lang mogelijk mooi en gezond te houden.
 
  • Gebruik dagelijks huidverbeteringsproducten, laat u hierbij adviseren door een specialist en bezoek geregeld een huidverbeteringssalon.
  • Gebruik nutricosmetics naast uw huidverbeteringsproducten om uw huid ook van binnenuit te voeden.
  • Drink voldoende water (1,5 a 2 liter per dag). Voldoende vocht zorgt voor een gladde en gesloten huidbarrière.
  • Eet gezond, minimaal 300 gram verse groente per dag. Hoe kleurrijker, hoe beter. Rauw, stomen en/of wokken heeft de voorkeur.
  • Voldoende slaap. De huid herstelt ‘s nachts, zorg dus voor voldoende nachtrust voor een gezonde en mooie huid.
  • Vermijd zoveel mogelijk stress. Stress is een grote boosdoener voor onze huid.

Heeft u vragen over de conditie van uw huid of andere vragen over deze blog? Neem vrijblijvend contact met onze specialistes op.