​Waarom is het gebruiken van een serum belangrijk?

Wat is een serum?

Een serum is een dunne emulsie of gel dat 100% actieve werkstoffen bevat, die direct door de huid worden opgenomen. Een serum is veel sterker geconcentreerd dan een dag- of een nachtverzorging.  
 

Wat doet een serum?

Een serum heeft de kracht om 4 keer dieper een huid in te gaan dan een dag- of een nachtverzorging. Met het dagelijks aanbrengen van een serum i.c.m. met een crème, bereikt u sneller een gewenst resultaat. Er bestaan diverse soorten serums met verschillende doelen. De meeste serums bevatten een hoge dosis hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die uw huid veel vocht geeft, wat erg belangrijk is voor een goede celdeling.
 

Waarom is een crème niet net zo geconcentreerd als een serum?

Het is tot op de dag van vandaag nog niet gelukt om een crème net zo geconcentreerd te maken als een serum. Het is onmogelijk om een zekere hoeveelheid actieve werkstoffen in een crèmige formule te verwerken. Zoveel actieve werkstoffen maken een crème onstabiel. In een lichte en luchtige substantie, zoals een serum, blijven deze werkstoffen wel stabiel.
 

Mag ik ook alleen een serum gebruiken i.p.v. mijn crème?

Een serum geeft extra voeding maar zal uw huid geen bescherming bieden, wat een crème wel doet. Het is daarom niet aan te bevelen om alleen een serum te gebruiken. Om het beste resultaat te bereiken is het essentieel een combinatie van een serum en crème te gebruiken. Eerst een serum aan brengen en daarna de crème (eerst een hoge dosis voeding en daarna bescherming).
 

Hoelang mag ik een serum gebruiken?

U kunt gedurende het jaar door diverse serums gebruiken. In de winter heeft een huid door de weersomstandigheden een andere verzorging nodig dan in de zomer. Er bestaan diverse serums die ingezet kunnen worden voor specifieke behoeften van de huid. Het is goed om geregeld af te wisselen van zowel uw serum als uw crème. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar wat uw huid op dat moment het meest nodig heeft. Het is belangrijk om u hierbij te laten adviseren door een specialist.
 

Tip voor de winterperiode

In deze periode kunt u uw huid zeer goed beschermen met de Cell Recharge kuur van la Colline. Deze kuur (bestaande uit een serum en crème) zal uw cellen een boost geven om zich sneller te gaan delen, met als gevolg een gladde, beschermde en egale huid.

Voor meer informatie over deze blog, neem vrijblijvend contact met ons op.